Een e-scooter heeft diverse voordelen

De scooter is een voertuig die we de laatste jaren in verhouding steeds vaker op de Nederlandse wegen terugzien. De wegen raken vol en vooral in de steden is het soms lastig om met de auto van A naar B te komen door tal van uitdagingen van parkeerproblemen tot files. Met de scooter ben je vaak een stuk sneller in de stad en heb je ook geen last van parkeerhinder, omdat er vrijwel overal een plek te vinden is waar je je scooter kan stallen.

 

Net zoals op het gebied van auto’s, is ook op het gebied van scooters elektrisch rijden trending. Er zitten tal van voordelen verbonden aan het rijden op een e-scooter en de verwachting is dan ook dat de komende jaren de e-scooters het overgrote deel van de scootermarkt zal domineren.

 

Bijdragen aan een beter milieu doe je door te kiezen voor een e-scooter

Het milieu en het klimaat krijgt de laatste jaren gelukkig steeds meer aandacht, want de mens moet meer rekening houden met het milieu om onze planeet voor komende generaties te kunnen behouden. Het elektrisch rijden draagt hier absoluut aan bij en door te kiezen voor een elektrische scooter draag je ook bij aan het verminderen van uitstootgassen en de negatieve invloed van het verkeer op het milieu en klimaatverandering.

Tip: E-chopper kopen? van het merk Ecruiser. Bezoek FastFuriousScooters.nl

 

Naast dit voordeel, is het opladen van de elektrische scooter bovendien een stuk goedkoper dan de kosten die je kwijt bent aan de benzine. De motor van een elektrische scooter hoeft daarnaast nooit opgewarmd te worden en zal altijd in een keer starten, wat bij een benzinemotor niet altijd het geval is wanneer de motor koud is.

 

Verschillen tussen de e-scooter en de benzine scooter

De elektrische scooters zoals die van Fast Furious Scooters zijn de afgelopen jaren steeds verder doorontwikkeld en worden qua kwaliteit dan ook steeds beter. Tegenwoordig zijn de prestaties van de elektrische scooter dan ook zeer vergelijkbaar met die van de benzine variant. Steeds meer e-scooters bereiken topsnelheden die in de buurt komen van de benzine modellen en ook op het gebied van de accu kan de e-scooter steeds langer rijden op een opgeladen accu.

 

De e-scooter is in de aanschafwaarde nog wel duurder dan de meeste benzine varianten, maar deze meerprijs valt te verwaarlozen, wanneer je de besparing meerekent van de brandstofkosten en de veel lagere onderhoudskosten. Een e-scooter bestaat uit veel minder losse onderdelen en is daarmee zeer onderhoudsarm.