Fietsen

Je hebt fietsen in alle soorten en maten immers is niet iedereen even fit om op een wielrenners fiets de hele wereld over te gaan.
Wat je ziet is dat elektrische fietsen steeds populairder worden dit komt mede omdat de prijs van een elektrische fiets een stuk gezakt is in verhouding met een paar jaar terug.
Moet je vaak met kleine kinderen op pad dan is een bakfiets dan wel gewoon dan wel elektrisch ook een mooie uitkomst of je kunt natuurlijk gewoon gaan voor de normale dames of heren fiets. Hier onder staat beschreven wat de voor en nadelen zijn van elk soort fiets.

Elektrische fiets.
De elektrische fiets is erg handig voor mensen die graag wat langere fiets tochten willen maken maar hier de conditie niet voor hebben.
Veel oudere mensen kiezen dan ook voor deze fiets.
Het nadeel van deze fiets is dat hij is aanschaf uiteraard duurder is dan een normale fiets en de accu van de fietsen gaan soms kapot. Die zijn in aanschaf ook vaak prijzig in verhouding tot de elektrische fiets zelf.

Bakfiets.
Dit kan zowel elektrisch, gewoon of met trap ondersteuning. Hij heeft als voordeel dat je hierin makkelijk veel dingen mee kan nemen zoals boodschappen, meerdere kinderen of een hond.
Het nadeel van de bakfiets is dat deze wat lomp is en dus ook veel plek in neemt in de schuur.

Gewone fiets.
De gewone fiets heeft als groot voordeel dat deze relatief goedkoop te verkrijgen is ook een groot voordeel is dat bewegen gezond is!
Het nadeel hiervan is dat als je weinig conditie hebt. Je hiermee geen enorme fiets tochten kunt maken.

Mountainbike.
De mountainbike heeft als enige grotere banden met meer profiel hierdoor kun je dus door ruigere terrein/bossen fietsen.
Nadeel is dat fietsen hiermee op de weg dan ook zwaarder gaat dan met een fiets waar kleine banden op zitten.