motor vakantie

Wat ben je nodig voor een motor vakantie?

Het is voor veel motorliefhebbers echt een fantastische ervaring om met jou motor op vakantie te gaan, alleen hoe pak je dit nou aan? Om te beginnen is het van belang dat je wel een goede motor hebt hiervoor, je kan met een sportiever model motor niet zomaar op vakantie omdat je geen bagage mee kan nemen, ook zijn langere ritten soms vervelender voor je rug. Een mini vakantie kan wel wanneer je een huisje zou boeken met alle spullen al aanwezig en enkel een rugzak met belangrijke spullen. Wanneer jij langer weg wil is het handig om meer spullen mee te nemen en dan ben je dus ook meer bagageruimte nodig, dit kan je creëren door tassen op de motor te nemen, een kar of zijspan achter de motor te doen en een rugzak te hebben die groot genoeg is maar jou niet hindert tijdens het motor rijden. Afhankelijk van de hoeveelheid ruimte die jij kan creëren zal je moeten gaan inpakken. Een lijstje met essentiële artikelen is dan wel handig want op deze manier kan jij niet per ongeluk belangrijke dingen vergeten.

Essentiële artikelen:

  • Rijbewijs
  • Portemonnee met creditkaart, pinpas en het liefst een beetje contact geld
  • Papier van je motor
  • Minsten 2 paar schone kleren want in kledingnood zitten op je vakantie is geen pretje.
  • Veiligheidsvestje en waarschuwingsbordje wanneer je pech krijgt met de motor.
  • Een mobiele telefoon zodat je kan bellen in geval van nood.
  • Beschermde motorkleding, deze zal je niet mee hoeven nemen in de tas maar doe je uiteraard aan wanneer je vertrekt. Zorg er wel voor dat je deze draagt en alles op orde hebt.

Dan is het uiteraard ook van belang dat jij de motor goed checkt voor vertrek. Zijn alle vloeistoffen op peil en werkt de motor naar behoren?